Velkommen til Kjerringøy, en perle på verdens vakreste kyst! Halvøya ligger en halvtimes biltur nord for Bodø, midt i Nordland fylke. Et malerisk, kystalpint, variert og kompakt landskap ytterst mot storhavet, skjermet av en krans av små øyer, holmer og skjær. Ditt møte med det gode liv.

Markens Grøde og Kjerringøy gård - Kafé og økologisk demostrasjonsgård

Kjerringøy Gård består av inn- og utmarka fra Handelsstedet, som i sin tid ble skilt ut og drevet som egen enhet. Siden 2000 har gården vært drevet økologisk og det er i dag en allsidig produksjon av melk, kjøtt, egg, bær, grønnsaker og poteter.

Kjerringøy Gård ble lagt om til økologisk drift av hensyn til mennesker, natur og miljø. Samspillet med naturen har gitt gode løsninger for både dyr og mennesker, samtidig som vi ser at fokus på utnyttelse av lokale ressurser gir en bedre økonomi for gården.

Gården er tilknyttet nettverket av økologiske demonstrasjonsgårder og kan ta imot grupper for omvisning etter avtale.

Markens Grøde -  ysteri, steinovnsbakeri og kafé

Markens grøde

Med en stadig økende forespørsel etter våre økologiske produkter fant vi det riktig å starte videreforedling innenfor samme filosofi: gode råstoffer og kunnskaper om økologiske prosesser og innhold i matvarer. Gjennom Markens Grøde ønsker vi å tilby interesserte gjester en god mat-opplevelse. Vi yster på vår økologiske melk, upasteurisert, slik at de gode bakteriene skal bidra til det gode produkt. Flere av ostene lagres i jordkjellere. Brødene bakes av økologiske melvarer, uten tilsetningsstoffer, og stekes i vedfyrt steinovn. Speltbrødene er av 100% ren, økologisk spelt.

Vi er i gang med utprøving av ulike kjøtt- og spekeprodukter, også disse basert på gårdens råvarer. Nytt av året er vår økologiske spekepølse med ulike smaker, og spekepølse av elg fra Kjerringøy.

Lokalene er utformet på en slik måte at du kan få innsyn i hvordan produksjonen foregår i praksis: Mens du nyter vår økologiske meny i kaféen, kan du oppleve at produktene du spiser blir til. En sommerdag i solveggen utenfor er også å anbefale.

Gruppebesøk, kurs og konferanse

Markens Grøde tar i mot grupper som ønsker økologisk meny, basert på gårdens produkter. Oddbjørn kan gi en innføring i ostens og ystingens hemmeligheter, gjerne med smaksprøver, om du ønsker det. Du kan også bestille en omvisning på gården, hvor du blir introdusert for viktige samarbeidspartnere som rødkløver, meitemark og bygdefolk.

Kafeen på Markens Grøde kan gi hjerterom til 25 personer. I samarbeid med bryggehotellet, Handelsstedet og andre reiselivsbedrifter på Kjerringøy, kan vi skreddersy en opplevelse som passer deg og dine gjester.

Kontakt

Ta kontakt med Astrid og Oddbjørn Olsen på telefon 911 44613, 952 79775 eller e-post post@kjerringoygard.no.

 

Kjøp Kjerringøykortet og opplev Kjerringøy i sommer!


Kjerringøykortet 2010

Til Kjerringøy med båt?:
Kjerringøy båtforening


Kjerringøy båtforening

Hvordan komme seg hit

Siste nytt: Kjerringøy

Hva skjer: Kjerringøy

  2014  
  April  
SMTWTFS
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

No events found. Check back later.